Сити превзе "Търф моор" и отново е лидер (видео)

18:00
Сити превзе "Търф моор" и отново е лидер (видео)

Манчестър Сити постигна изключителна ценна победа с 1:0 при гостуването на Бърнли и се върна на върха на класирането. Единственото попадение в мача бе дело на Серхио Агуеро в 63-ата минута, когато технологията на голлинията показа, че топката е преминала с по-малко от 3 сантиментра. След този успех на тима на Пеп Гуардиола му остават две срещи до края на шампионата и при две победи, със сигурност ще е шампион.


За разлика от много от срещите през този сезон, Манчестър Сити не стигна до ранен гол. Една от причините за това бе организираната игра на домакините, които не позволиха на съперника да наложи тотално предимство в първите минути. "Гражданите" владееха топката в големи периоди, но не стигаха до сериозни опасности, а редките атаки на Бърнли имаше агресия. 


В 22-ата минута Крис Ууд получи великолепна възможност да открие резултата. Той бе изведен сам срещу Едерсон, но я поведе силно и позволи на вратаря да стигне първи до нея. Това бе една от много редките ситуации в близост до стража на гостите. В по-голяма част от времето Ман Сити опитваше да пробие защитата на домакините, но в играта на тима на Гуардиола нямаше достатъчно скорост и Бърнли успяваше да се справи. 


“Гражданите” на няколко пъти стигнаха до разигравания в близост или в наказателното поле, но трудно стигаше до удар. Най-доброто положение стана, след като Бернардо Силва успя да намери пространство за изстрел, но топката се озова в ръцете на Хийтън. Пет минути преди почивката Серхио Агуеро се освободи на границата на наказателното поле и отправи хубав удар, но над вратата. 


След почивката нещата на терена изглеждаха далеч по-различни. След инструкциите на Гуардиола неговите играчи започнаха втората част много по-агресивно и с постоянни атаки към вратата на Том Хийтън. Още в 48-ата минута Агуеро пробва рефлексите на вратаря с удар от сравнително малък ъгъл, но стражът се справи. Малко по-късно Лапорт стреля с глава от отлична позиция, но топката не се озова в мрежата.


Междувременно гостите имаха сериозни претенции за дузпа, след като удар на Бернардо Силва бе блокиран с ръка от страна на Ашли Барнс. Съдията спокойно можеше да посочи бялата точка, но решението му бе, че няма нарушение. 


Бърнли се окопира пред наказателното си поле в глуха защита и трябваше да се справя с атака след атака. След поредното разбъркване топката стигна до Бернардо Силва, който стреля, а Хийтън направи отлично спасяване. В този период домакините не играеха с топката, като единствените им докосвания бяха, когато избиваха топката колкото е възможно по-далече. 


Манчестър Сити успя да преодолее преградите на съперника в 63-ата минута. Агуеро получи топката в наказателното поле, успя по някакъв начин да я задържи и да отправи изстрел. Хийтън отклони кълбото, а Лоутън я изби, но технологията на голлинията показа, че тя а преминала линията. Впоследствие се разбра, че тя е минала с по-малко от 3 сантиметра, но те бяха достатъчни, за да може отборът на Гуардиола да поведе.


След попадението Бърнли се опита да изнесе играта, но Сити продължаваше да има контрол. В 75-ата минута Бен Мий изчисти топката от голлинията след удар на влезия като резерва Габриел Жезус. 


БЪРНЛИ - МАН СИТИ 0:1

0:1 - Агуеро (63)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация