Челси изкопчи точка от Юнайтед (видео)

20:44
Челси изкопчи точка от Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед и Челси завършиха наравно 1:1 на “Олд Трафорд“, което даде предимство на лондончани в битката за място в четворката. Хуан Мата откри резултата в 11-ата минута, а малко преди почивката Маркос Алонсо изравни след грешка на Де Хеа.

Борбата за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, ще бъде до последния кръг. След днешните резултати Ман Юнайтед остана шести, но има най-лесната програма до края. Тотнъм има аванс на третата позиция, а Челси, ако успее да спечели следващите си два двубоя, ще си осигури най-малко четвъртото място. 

 

От самото начало Манчестър Юнайтед изглеждаше различно в сравнение с последните двубои. Тимът на Солскяер започна с енергия и ентусиазъм, а Ромелу Лукаку, който бе на върха на атаката, създаваше проблеми на защитата на съперника. Лукаку изведе великолепно Люк Шоу в наказателното поле, а той намери Хуан Мата и испанецът насочи топката към мрежата за 1:0.


Постепенно лондончани изравниха играта, а след това и поеха инициативата. Двубоят обаче се превърна в битка и реални положения пред двете врати нямаше. Наложи се Челси да промени стила си и да играе доста повече с топката, но това даде резултат към края на полувремето. “Сините” изравниха с помощта на Де Хеа. Далечен удар на Рюдигер не трябваше да затрудни вратаря, но той не се справи и отби топката на пътя на Маркос Алонсо, който я прати технично в далечния ъгъл и изравни резултата.


След почивката срещата не можеше да се отличи с много футболни достойнства и голови положения, но не може да се отрече, че играчите се стараха. Двата отбора имаха периоди, в които имаха леко предимство, но като цяло Де Хеа и Кепа нямаха работа. Някои по-груби влизания доведоха до картони. Рюдигер напусна терена с контузия, а малко по-късно Рашфорд също бе сменен, тъй като накуцваше. 


Мачът прилючи по-рано и за Ерик Байи, след като той получи тежък удар от Ковачич. На мястото на Байи се появи Маркос Рохо, който бързо показа, че е наясно със стила на мача. В рамките на секунди той направи нарушения срещу Игуаин и Вилиан, като можеше да получи и повече от показания жълт картон. Цялото второ полувреме играта бе накъсана.

 

Чак в добавеното време се стигна до по едно положение и пред двете врати. Удар на Рохо с глава бе избит от голлинията от Педро, а в другата половина Де Хеа излезе и блокира изстрел на Игуаин, който се бе измъкнал зад защитата.


МАН ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 1:1

1:0 - Мата (11)
1:1 - Алонсо (43)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация