Опашкар изненада Реал Мадрид (видео)

23:51
Опашкар изненада Реал Мадрид (видео)

Отборът на Реал Мадрид продължава да разочарова с представяне и резултати, след като тази вечер претърпя поражение с 0:1 от последния преди този кръг Райо Валекано. Загубата на "Вайекас" означава, че момчетата на Зинедин Зидан вече са на цели 18 точки зад шампиона Барселона три кръга преди края на Ла Лига. Тази вечер "лос меренгес" изиграха един от най-слабите си мачове за сезона, като не показаха по никакъв начин, че искат поне равенство. Адриан Ембарба отбеляза единствения гол след дузпа в 23-тата минута. Реал ще завърши на трето място в крайното класиране, а въпреки победата днес Райо изглежда обречен да изпадне в Сегунда.


Първата добра възможност за гостите се появи в петата минута. Марсело шутира силно с десния крак от около 20 метра. Стражът Алберто Гарсия плонжира и изби. В рамките на деветата минута имаше по една опасност и пред двете врати. Първо, Мариано създаде острота, а в ответната атака Хосе Анхел Поцо стреля към близкия ъгъл и накара Куртоа да покаже умения.
 

В 17-ата "пчеличките" изпуснаха кристална голова възможност. Лука Модрич загуби топката и позволи фронтална атака. Поцо изскочи сам срещу вратаря, но би в неговите крака и спечели само корнер. В 20-ата Хесус Вайехо се пребори на ръба на наказателното поле. Секунди по-късно последва вихрена контра на Реал. Бейл беше изведен сам срещу вратаря, но пропусна. Съдията получи сигнал от видеоасистентите си за предното положение в наказателното поле на Мадрид. Реферът реши, че Вайехо е извършил нарушение и назначи дузпа. Адриан Ембарба реализира, след като Куртоа не успя да уцели точния ъгъл - 1:0.


В 35-ата съдията забави изпълнението на корнер, за да чуе своите видеоасистентите за дискусионна ситуация за удар без топка на Мариано. След кратко изслушване играта продължи без последствия за нападателя. В 38-ата Мариано вкара с атрактивен прехвърлящ удар, но попадението не беше зачетено заради видима засада. 


Второто полувреме не започна с мигновена агресивна реакция на Реал Мадрид. Момчетата на Пако Хемес продължиха да играят добре. В 55-ата Бебе отправи удар от 23 метра. с който накара Куртоа да избие. В средата на втората част Зидан пусна Браим Диас в опит да освежи халфовата линия и да внесе изобретателност. 


В 68-ата той показа техника и спечели пряк свободен удар от много добра позиция. Бейл прехвърли стената, но вратарят Алберто изби в корнер. В 74-ата на терена се появи и Иско за сметка на невзрачния днес Лука Модрич. Вместо Реал да атакува се случваше обратното. В 86-ата се наложи Вайехо да избива от голлинията. Кралският тим така и не намери играта си и заслужено загуби.


Зидан ще трябва да мотивира момчетата си за останалите три срещи до края на сезона. Райо вярва в чудото, макар че има илюзорни шансове за оцеляване. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация