Георги Тодоров е новият треньор на Левски

17:01
Георги Тодоров е новият треньор на Левски

Новият треньор на "сините" се казва Георги Тодоров, съобщава Spotal.bg. Той сменя Георги Дерменджиев и ще води 26-кратните шампиони на България до края на сезона. Опитният специалист, който работи в школата на клуба, има необходимия лиценз ПРО, за да се водят мачове от елита. Неговият лиценз вече беше използван през този сезон, след като Делио Роси беше уволнен миналото лято. Тогава помощникът на италианеца Тодор Симов води в тандем с Тодоров мачовете срещу Ботев (Пловдив) - 1:0, и Черно море (2:2). Младият треньор имаше последната дума, но в оставащите пет кръга от сезона тежката дума ще има 62-годишният специалист, който има 38 мача начело на Левски в своята кариера. Негови помощници ще бъдат Димитър Телкийски, който беше дясна ръка на Дерменджиев, и Красимир Петров, който води юношите набор 2003 година на "Герена".


Тодоров има два периода като треньор на "сините", в които е записал общо 27 победи, 8 равенства и едва три загуби, като две от тях са от Челси в турнира за Купата на УЕФА. Интересното е, че те са записани в дебюта му и в третата му официална среща начело на тима.

Първият период на Тодоров е от месец септември до месец декември 2001 година, след като сменя Люпко Петрович. За 15 мача Левски има 11 победи, две равенства и две поражения. Девет победи и две равенства от 11 мача в "А" група, две победи в Купата на България и две поражения в УЕФА. Зимата е заменен от Рюдигер Абрамчик.


Вторият период на Тодоров започва месец март 2003 година, когато сменя на поста Славолюб Муслин. Той води тима до края на сезона, като под негово ръководство "сините" печелят Купата на България и изиграват общо 13 срещи в сезон 2002/2003 година. В тях записват девет победи, три равенства и една загуба. От 10 мача в "А" група балансът е  - 7 победи, две равенства и една загуба с 1:2 от Локомотив (Пловдив) на "Лаута", дошла след точно изпълнена дузпа от Дончо Донев. Докато в трите мача за Купата на България столичани изхвърлят ЦСКА на полуфиналите след победа на "Българска армия" с 1:0  и равенство на "Герена" (0:0), а във финала на "Васил Левски" надвиват Литекс с 2:1.


Сезон  2003/2004 година започва с Тодоров като старши-треньор. След десет официални мача обаче е сменен в края на септември, въпреки че тимът му няма поражение. Тогава обаче в Левски равенствата бяха равносилни на загуба, като именно след 0:0 с Черно море на "Герена" приключва авантюрата му. Той е заменен за един мач от Емил Велев, след което Георги Василев поема тима. През есента на 2003 година при Тодоров "сините" записват седем мача в "А" група - 4 победи и три равенства, а в Европа имат три победи от три мача, което дава основата на Гочето да изведе тима до сблъсъците с Ливърпул през пролетта на 2004 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация