Пловдивските клубове в един глас: Искаме модерен стадион!

15:14
Пловдивските клубове в един глас: Искаме модерен стадион!

Футболната общественост в Пловдив отправи послание към държавата, с което даде ясно да се разбере, че стадион "Пловдив" е нужен на града и той ще се ползва от всички. Повод за общата им позиция е изявление на спортния министър Красен Кралев, който заяви, че държавата няма да построи стадион в Пловдив за да се играе едно дерби на него, съобщава plovdivderby. 

Участие в днешната среща взеха шефовете на Ботев и Локомотив Иван Йотков и Христо Крушарски, както и представители на Спартак и Марица. Кметът Иван Тотев заяви, че стадион „Пловдив“ е едно от съоръженията, което е видяло велики мачове и моменти, като идеята за самото му построяване е била пловдивските грандове да провеждат големите си мачове на него. Самата тема за стадиона е чувствителна за пловдивчани, като от много години местната власт се опитва да го възроди.

Ето какво споделиха присъствалите на срещата:

Христо Крушарски: "Държавата ще не ще, но ние трябва да почнем да правим стадион. Клубният ни ще е за 10 000 места. Той обаче няма да може да приеме повече публика при по-голям интерес. Големите дербита могат да се играят на стадион „Пловдив“. Този вариант ни облекчава и би бил идеален за Пловдив. Как ще преборим държавата? Трябва да сме единни. София не е България, в края на краищата. Твърдо заставам зад идеята да се направи стадион „Пловдив“. Искам държавата и тези, които се борят за власт, да си поемат ангажимента и тази идея да се осъществи. Защото аз виждам само един човек да се бори, а другите да се боричкат.”

Иван Йотков: “България сега може да чуе единния глас на Пловдив. Нашият клуб също приветства идеята – стадион “Пловдив” трябва да го има и категорично ще бъде използван. Има и много исторически аргументи – този стадион винаги е бил пълен за големи мачове на Ботев, Локомотив и дори на Спартак. Футболната атмосфера в града я има, има ги и детско-юношеските школи, така че най-нормалното е да се играе отново на стадион “Пловдив“.

Иван Тотев-кмет на Пловдив: “Изключително доволен съм от срещата, която проведохме. Пловдив категорично държи да има стадион, подходящ за европейски първенства. Съоръжението ще бъде използвано от всички клубове, както е било от неговото създаване. Това е нашето мнение. Беше важно да чуем всички клубове в Пловдив дали биха използвали тази инфраструктура. Оттук нататък ние можем да напишем писмо или декларация, но становището ни трябва да е ясно за всички. Ако стартираме изграждането на чисто футболен стадион, ще бъде възможно изграждането и на лекоатлетически стадион.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация