Ботев и ЦСКА се разбраха за Тодор Неделев и Кристиан Димитров?

11:04
Ботев и ЦСКА се разбраха за Тодор Неделев и Кристиан Димитров?

Ботев Пловдив ще се раздели със звездите си Тодор Неделев (26 г.) и Кристиан Димитров (22 г.) през лятото. Двамата ще бъдат трансферирани, а интересът към тях е много голям както от водещите български отбори, така и от чужбина. 

Безспорно Неделев е цел №1 на българския пазар. Той попада в плановете на ЦСКА, макар неведнъж да се размина с трансфер на "Армията". Интересното е, че Неделев не се зарадва при гола си във вратата на червените за 2:0 в Коматево в понеделник. Мнозина разтълкуваха този факт като индикация, че той ще облече червената фланелка от лятото. Според БЛИЦ до такава развръзка ще се стигне, ако за Тодор не дойде достатъчно добра оферта от чужбина. След двубоя плеймейкърът заяви, че може би е дошло време отново да излезе в чужбина, но ще изчака да види какви опции ще има през лятото.

Кристиан Димитров също се очаква да премине в ЦСКА. В Пловдив се говори, че той вече е подписал предварителен договор с армейците. Централният защитник изнесе много силни двубои срещу червените в последните две седмици, а и като цяло е откритието на сезона. Димитров реализира и важни голове в гостувания - при победи за първенство на "Лаута" и "Герена" и за крайното 3:3 в реванша за купата с ЦСКА на "Армията". Интерес към него има също от Левски и Лудогорец. 

През миналата година пазарът у нас затвори на 6 септември. Неделев се завърна в Пловдив в началото на 2016 г. Оттогава той записа 108 мача, 35 гола и над 30 асистенции в елита. Преди това Тодор беше част от Майнц 05 в продължение на 2 години и половина. Кристиан Димитров пък играе първия си пълноценен сезон в елита, като има 28 мача и 4 гола в елита и още 4 участия и 1 гол за купата. Не е изключено през следващия сезон двамата отново да бъдат съотборници, но в друг клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация