Касияс в стабилно състояние след инфаркта

07:50
Касияс в стабилно състояние след инфаркта

Вратарят на Порто и бивш национален страж на Испания Икер Касияс е в болница в стабилно състояние, след като е получил инфаркт по време на тренировка на португалския тим. 37-годишният страж е получил сърдечния проблем по време на сутрешната тренировка на драконите в тренировъчния им център в Оливал.

"Касияс получи остър миокарден инфаркт по време на днешната тренировъчна сесия. Тренировката бе прекъсната, за да му се окаже нужната медицинска помощ, който в момента е в болница CUF Порто. Той е добре, в стабилно състояние и сърдечният проблем вече е отстранен", се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

Икер Касияс e сред легендите на Реал Мадрид и Испания, като спечели с Кралския клуб три пъти Шампионската лига и пет пъти титлата в Ла Лига, а с националния отбор завоюва две европейски и една световна титла.

От Реал Мадрид изразиха загрижеността си за състоянието на бившия им футболист. " Реал Мадрид иска да предаде цялата си подкрепа на своя обичан капитан Касияс. През професионалната си кариера той ни научи да преодоляваме най-невероятните препятствия. Искаме да видим нашия вечен капитан възстановен възможно най-бързо и му изпращаме целия кураж на света", се казва в съобщението от Реал. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация