Нова загуба за Тотнъм (видео)

18:22
Нова загуба за Тотнъм (видео)

Отборът на Тотнъм допусна минимална загуба при гостуването на Борнемут в среща от 37-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят започна по-добре за „шпорите“, които на бърза ръка отправиха три точни удара по посока вратата на дебютиращия за „черешките“ страж Марк Траверс. Въпреки това, личеше нервност в действията на възпитаниците на Маурисио Почетино и тя се изрази ясно в края на първата част, когато Хюн-Мин Сон бе изгонен с директен червен картон.

В началото на второто полувреме аржентинският наставник на лондончани направи две смени, пускайки в игра Виктор Уанияма и Хуан Фойт на местата съответно на Тоби Алдервейрелд и Ерик Дайър. Вместо това да помогне на отбраната на гостите, това по-скоро им навреди, след като Фойт бе изгонен също с директен червен картон от главния съдия Крейг Поусън.

Домакините се впуснаха в търсене на победен гол при явното си числено преимущество на терена и в крайна сметка дочакаха търпеливо своя миг, за да зарадват верните си фенове на „Виталити Стейдиъм“. Малко очаквано, в прегръдките на своите съотборници попадна Нейтън Аке, който получи асистенция от Райън Фрейзър. Гостите нямаха време за отговор и така загубиха трети последователен мач във всички турнири, без да отбележат гол.

Поражението накърни и амбициите на „шпорите“ за място в топ 4, като преди последния си мач за сезона у дома с Евертън, тимът е на две точки пред четвъртия Челси и на четири пред Арсенал, като и двата отбора са с мач по-малко. За Почетино и компания предстои реванш с Аякс от полуфиналите в Шампионска лига, където съставът трябва да навакса изоставане от един чист гол. Борнемут завършва кампанията си във Висшата лига с гостуване на Кристъл Палас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация