Тежък жребий за Григор в Мадрид, Джокович го чака още във втори кръг

18:25
Тежък жребий за Григор в Мадрид, Джокович го чака още във втори кръг

Първата ракета на България Григор Димитров започва срещу квалификант на старта на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. Миналата година той отпадна във втори кръг от Милош Раонич в три сета.

При успех 27-годишният тенисист ще се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович, който по право почива в първи кръг.

Пътят на сърбина, който е шампион в испанската столица от 2011 и 2016, минава през евентуални сблъсъци с Марко Чекинато в повторение на четвъртфинала им от Ролан Гарос през миналата година. Джокович споделя първата половина на схемата и с полуфиналиста от Ю Ес Оупън Хуан Мартин дел Потро и деветия поставен Марин Чилич.

Трикратният шампион в Мадрид Роджър Федерер прави своето завръщане на клей след тригодишно отсъствие. Швейцарският маестро започва срещу победителя от двубоя между Ришар Гаске и Алехандро Давидович Фокина. Това ще е първият турнир на червено за 37-годишния ветеран след Рим 2016, като Федерер ще се опита да подобри баланса си в Мадрид от 35-8. В неговата половина са още шампионът от Барселона Доминик Тийм, когото може да срещне на четвъртфинал, и победителят в Монте Карло Фабио Фонини.

Защитаващият титлата си Александър Зверев е в третата половина на схемата. Германецът не допусна пробив в подаването си по пътя към трофея през изминалия сезон, побеждавайки Джон Иснър, Денис Шаповалов и Тийм. Зверев ще срещне във втори кръг Роберто Баутиста Агут или Давид Ферер. Турнирът в Мадрид ще бъде последният в кариерата на Ферер. Испанецът има 27 титли и достигна до номер 3 в света. В половината на Зверев са още Стефанос Циципас, Карен Хачанов и Борна Чорич.

Петкратният шампион в Мадрид Рафаел Надал ще се изправи във втори кръг срещу победителя от канадския сблъсък между Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим. Матадорът е изправен пред 50-ти успех в Каха Магика, като има девет финала в испанската столица (5-3), но отлично осъзнава опасността, която представляват и двамата талантливи канадци. Шаповалов достигна до полуфиналите миналата година, когато надигра Милош Раонич и Кайл Едмънд.

Оже-Алиасим пък играе най-добрия тенис в кариерата си. Той е под номер 30 в света, изкачвайки се със 78 позиции в ранглистата, достигайки до първия си финал в Рио (загуба от Джере през февруари) и до първия си полуфинал на Мастърс 1000 в Маями, където загуби от Иснър през март. В половината на Надал са още финалистът от 2014 Кей Нишикори, бившия номер 3 Стан Вавринка и Данийл Медведев, който игра полуфинал в Монте Карло (загуба от Лайович). Руснакът играе с Гуидо Пея на старта в един от най-интригуващите двубои в първи кръг. Аржентинецът има най-много победи през сезона на клей – цели 19. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари