Байерн с важна крачка към титлата (видео)

19:17
Байерн с важна крачка към титлата (видео)

Отборът на Байерн Мюнхен записа важен успех в борбата за титлата в германската Бундеслига. Действащият шампион надигра у дома Хановер 96 с 3:1 в среща от 32-ия кръг в първенството при завръщането в игра на Ариен Робен. Холандецът не бе играл от ноември насам. Домакините поведоха чрез голмайстора си Роберт Левандовски в 27-та минута след асистенция на Джошуа Кимих, а пет преди края на първата част Леон Горецка покачи на 2:0 след пас на Кингсли Коман.

Баварците тотално доминираха съперника, но въпреки това гостите се завърнаха в двубоя след точно изпълнената дузпа от страна на Жонатас. Малко след това обаче той бе изгонен, след като си изкара на бърза ръка два жълти картона. Това до огромна степен предреши изхода на мача, като мюнхенци затвърдиха успеха си чак в 84-та минута, когато Франк Рибери реализира след нова асистенция на Коман.

Така възпитаниците на Нико Ковач дръпнаха с пет точки на прекия си преследвач за титлата Борусия Дортмунд, който малко по-късно гостува на Вердер Бремен. Двубоят нямаше значение за Хановер, който вече бе изпаднал от Бундеслигата. В следващия кръг Байерн гостува на Лайпциг, докато Хановер приема у дома Фрайбург.

Ето и останалите резултати от кръга:

Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 2:2

Херта – Щутгарт 3:1 (Щутгарт ще играе плейоф за оставане)

Волфсбург – Нюрнберг 2:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация