Челси зае третото място, Юнайтед остава извън ШЛ (видео)

18:11
Челси зае третото място, Юнайтед остава извън ШЛ (видео)

Челси победи убедително Уотфорд с 3:0 на "Стамфорд Бридж" в двубой от предпоследния 37-и кръг на Премиършип. Лондончани изпълниха задачата си по чудесен начин и почти сигурно ще участват в Шампионската лига през следващия сезон.

Мачът не започна по най-добрия начин за сините – в 8-ата минута вратарят на Кепа показа най-доброто от себе си, отразявайки по страхотен начин силен изстрел с глава на Трой Дийни. Минута по-късно Н`Голо Канте получи контузия и се наложи да напусне терена, а на негово място се появи Рубен Лофтъс-Чийк.

След нулево равенство през първото полувреме именно Лофтъс-Чийк успя да разпечата вратата на гостите в 48-ата минута, когато се възползва от подаване на Еден Азар и с глава прати топката в мрежата на стършелите. Две минути по-късно сините нанесоха нов удар и отново след центриране на Азар от корнер стигнаха до втори гол, а негов автор стана Давид Луис с глава. Сините не смятаха да спират дотук, създадоха още положения и стигнаха до трети гол ¼ час преди края – Педро изведе хитро Гонсало Игуаин зад защитата на гостите и аржентинецът успя да прехвърли вратаря Бен Фостър.

Благодарение на тази победа Челси се настаниха на трето място в класирането. Отборът на Маурицио Сари има 71 точки, четвъртият Тотнъм една по-малко, Арсенал е с 66 и по-късно днес посреща Брайтън.

Манчестър Юнайтед пък днес записа равенство 1:1 в гостуването си на Хъдърсфийлд Таун и е шести в подреждането, вече без шансове за място в Шампионска лига. В последния 38-и кръг Челси гостува на Лестър Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация