Бах: Случаят „Семеня” е сложен и деликатен

16:59
Бах: Случаят „Семеня” е сложен и деликатен

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах определи като „извънредно сложен” и „деликатен” случаят с двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня /Южна Африка/. Той допълни, че група от експерти, съставена от учени, етици и представители на атлетите, ще бъде съставена да разгледа новото правило на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), което влиза в сила от тази сряда, 8 май.

„Това е случай, който трябва да се вземе с международните федерации, става въпрос за техните правила, техните технически регламенти”, каза той, добавяйки, че „няма идея” кога групата ще стигне до някакви заключения.

Както е известно, Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана отхвърли жалбата на Семеня срещу новите правила за нивата на тестостерон при жените атлетки. Ако южноафриканката иска да продължи да се състезава, трябва да взима медикаменти, за да потисне нивата си на тестостерон. Това се отнася и за други атлетки, които са с особено сексуално развитие или хиперандрогенни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация