Сити докосва титлата, Компани донесе победата срещу Лестър с невероятен гол (видео)

10:43
Сити докосва титлата, Компани донесе победата срещу Лестър с невероятен гол (видео)

Манчестър Сити спечели домакинството си на Лестър Сити с 1:0 в среща от предпоследния 37-ми кръг на английската Висша лига и вече докосва титлата. В изненадващ герой за „гражданите” се превърна капитанът Венсан Копмани, който вкара страхотен гол от дистанция – негов първи през сезона, 20 минути преди края на мача. До края Сити нямаше проблем да задържи крехкия си аванс и отново излезе с точка пред Ливърпул в класирането.

Двубоят бе определян преди своето начало като последен тежък тест за футболистите на Гуардиола, преди да се поздравят с втора последователна титла на Англия. Очакванията се сбъднаха и Лестър на Брендън Роджърс предложи сериозно предизвикателство на шампионите. Гостите умело изнасяха топката под напиращата преса на своя домакин, а също така изглеждаха много стабилно в защита.

Чистите положения пред вратата на Каспер Шмайхел бяха рядкост, макар че Сити отправи огромно количество удари и категорично диктуваше темпото на игра. Серхио Агуеро пропусна най-добрата възможност, когато от трудна позиция в наказателното поле и от полулегнало положение тества Шмайхел, но датският страж на „лисиците” спаси.

Тъкмо когато изглеждаше, че Сити няма как да отбележи, капитанът Венсан Компани взе нещата в свои ръце. Белгиецът получи топката около наказателното поле и никой не отиде да го блокира. Първоначално бранителят с №4 на гърба се поколеба, но след това изстреля топовен шут в горния ляв ъгъл на вратаря, с което хвърли в екстаз феновете на „Етихад”.

Преди малко повече от 7 години, на 30 април 2012 г., точно Компани вкара, но след удар с глава, в дербито срещу Манчестър Юнайтед за победата на Ман Сити с 1:0 два кръга преди края, която се оказа ключова в борбата за титлата тогава. Сега отново той се превръща в герой за Сити, които гостуват на Брайтън в последния кръг от сезона. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация