ЦСКА решава за треньора след дербито с Левски

11:09
ЦСКА решава за треньора след дербито с Левски

Треньорският въпрос за втора поредна година се очертава като тема №1 в ЦСКА в навечерието на лятната пауза. Армейците отново довършват сезона с временно назначение. На преден план е Добри Митов, а Люпко Петрович подготвя тактиката за мачовете, като за момента е нещо като треньор в сянка. Все още не е взето решение кой да води тима от новия сезон. Развитие по въпроса се очаква след дербито с Левски, което ще е в предпоследния кръг - на 21 май. През миналото лято на "Армията" имаше дълга треньорска сага, преди да бъде избран Нестор Ел Маестро

Ако ЦСКА спечели предстоящите си мачове, не е изключено Люпко Петрович да започне новия сезон на треньорската скамейка на червените. Сръбският специалист има редица успехи на международната сцена не само с Цървена звезда, но и с родните Левски и Литекс. На "Армията" се надяват, че този път ще избегнат повторение на ситуацията от миналата година. Тогава се разигра доста дълга сага с назначението на нов наставник. Тя стартира още в средата на май и приключи почти месец по-късно. Клубът проведе разговори с няколко треньори, като сред набелязаните бяха актуални имена на Балканите като Владан Милоевич, Ненад Лалатович и Чедомир Яневски. ЦСКА беше много близо до договор с Лалатович, но клубът се отказа. Сега сърбинът ще завърши втори с Раднички Ниш, като тимът направи много силен сезон, отстъпвайки единствено на Цървена звезда.

Гриша Ганчев призна месеци по-късно, че е имал контакти и с големи имена в световен план в лицето на Свен-Горан Ериксон и Феликс Магат, които обаче са отказали. Като опция за "Армията" отпада Красимир Балъков, който беше сред обсъжданите специалисти през миналото лято. Други цели бяха полякът Мачей Скоржа и Нестор Ел Маестро, които останаха двата избора на финалната права. В крайна сметка назначението получи Ел Маестро, който пое ЦСКА на 7 юни. Точно 8 месеца по-късно обаче се раздели с клуба - на 7 февруари. Очаква се най-късно на 3 юни (понеделник) армейците да обявят кой ще е треньор през новия сезон. Стартът на подготовката вероятно ще е на 7 юни (петък), както бе и миналата година. Както в предишните 3 летни лагера, така и сега ЦСКА ще пътува до Австрия.

Тема Спорт

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация