Пореден луд обрат! Тотнъм е на финал! (видео)

00:05
Пореден луд обрат! Тотнъм е на финал! (видео)

Аякс загуби от Тотнъм с 2:3 на “Йохан Кройф Арена” в среща реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Матийс Де Лихт (5') и Хаким Зиех (35') за домакините и Лукас Моура (55', 59', 90+5') за гостите. Първият двубой преди седмица завърши 1:0 за амстердамци. С повече голове на чужд терен "шпорите" се класират на финала, където ще срещнат Ливърпул.


В 4-ата минута Юго Лорис изби в корнер рикоширал удар на Душан Тадич. При последвалото му изпълнение капитанът Де Лихт се извиси над Деле Али и прати топката в мрежата за 1:0. Още в първата атака след това Хюн-Мин Сон нацели гредата след изстрел от много малък ъгъл. В минутите след това играта се успокои. В 23-ата отново южнокореецът пробва шут по земя, който обаче беше спасен от Андре Онана, а секунди след това и Лукас Моура не успя да се разпише.


В 31-ата минута въртелив удар на Тадич мина встрани от вратата. Четири по-късно именно той намери Зиех в наказателното поле на гостите и мароканецът с мощен шут удвои аванса на своя тим. Въпреки пасива от три гола в общия резултат, до почивката "шпорите" не показаха, че имат желание да се борят докрай.

 
С началото на втората част лондончани се събудиха и натиснаха противника си. В 54-ата минута Онана спаси изстрел от воле от въздуха на Али, а секунди по-късно английският национал елиминира противников играч и подаде на Моура, който намали изоставането на Тотнъм. Едва четири минути по-късно резултатът беше изравнен. Онана изби удар на резервата Фернандо Йоренте, но след груба грешка на застаналият пред съотборника си Шьоне топката се озова в Моура, който без проблеми вкара втория си гол в мача.


В 63-ата минута опасен удар на Зиех премина на сантиметри от съперниковата врата, а отговорът на "шпорите" дойде чрез шут на Йоренте, блокиран от Де Лихт. В следващите минути опасните атаки зачестиха и преминаваха от врата на врата. В 79-ата гредата помогна на Тотнъм след поредния шут на Зиех. След това обаче лондончани натикаха домакините в тяхната половина и в 87-ата минута бившият играч на холандците Вертонген нацели напречната греда, а добавката му беше блокирана от противников футболист.


Така се стигна до 95-ата минута, когато Деле Али изведе Моура и той с удар в долния ъгъл класира Тотнъм на финал!


АЯКС - ТОТНЪМ 2:3


1:0 Де Лихт (5') 
2:0 Зиех (35')
2:1 Моура (55')
2:2 Моура (59')
2:3 Моура (90+5')


Аякс: Онана, Мазрауи, Де Лихт, Блинд, Таляфико, Шьоне, Де Йонг, Зиех, Де Беек, Долберг, Тадич


Тотнъм: Лорис, Трипиер, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уаняма, Ериксен, Али, Моура, Сон

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация