Ето кой е фаворит №1 да поеме Барса след края на сезона

11:38
Ето кой е фаворит №1 да поеме Барса след края на сезона

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде може да напусне своя пост след края на сезона, съобщи каталунският Sport. Един от претендентите за нов наставник на Барса е селекционерът на Холандия Роналд Куман.

Като футболист той проведе шест сезона в тима, а също така две години работи и в треньорския щаб. Друг вариант за Барселона е наставникът на Аякс Ерик тен Хаг. Съветът на директорите на испанския гранд ще проведе събрание след финала за Купата на Испания на 25 май и ще реши съдбата на Валверде. Под негово ръководство каталунците два пъти отпадат от Шампионската лига, след като имат преимущество от три гола след първия мач. 

Валверде оглави Барселона през лятото на 2017 г. и под негово ръководство отборът спечели четири трофея – два пъти първенството на Испания, Купата и Суперкупата на страната. Неговият контракт с Барселона е до лятото на 2020 г. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jasso
11.05.2019 08:38

Който и да дойде след Валверде ще е ОК. Валверде не бе лош треньор. Явно проблема за него бе, че премина от 4-4-2 на 4-3-3, което не е неговия стил на игра. Помня, че през първата година с Барса с 4-4-2 изненада и смачка доста отбори, включително и Реал М. После дойдоха Коутиньо и Дембеле и стила му трябваше да се смени, а от там и проблемите му дойдоха. Успех Валверде.