Силвано Пранди: Трябва да разпределим добре своите сили, за да изпълним целите си

17:17
Силвано Пранди: Трябва да разпределим добре своите сили, за да изпълним целите си

„Основната цел пред отбора, която ни е заложена и от федерацията, е, разбира се, класиране на Олимпийските игри догодина”, това каза новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол Силвано Пранди. Италианският специалист поема България за втори път, като му предстои натоварено лято. Първо от 31 май до 14 юли ще се проведе традиционният турнир Лига на Нациите, където наставникът подчерта, че ще опита да придаде облик на отбора. След това идва квалификацията за Игрите в Токио /9-11 август/ във Варна, на която ще мерим сили с Бразилия, Пуерто Рико и Египет. Последно – от 13 до 29 септември, е Европейското първенство.

Ето какво каза Пранди в „Арена Армеец”, където беше представен официално като селекционер.

„Надявам се да работим добре, познавам голяма част от състезателите от първия ми престой. Знам техния ентусиазъм и желание. Сигурен съм, че ще направим силни и интересни мачове, както и ще постигнем много победи”, започна италианецът.

„В Лигата на Нациите искаме да постигнем добри резултати и да придадем облик на отбора за най-голямата ни цел – олимпийската квалификация. Играчите, които имаха дълъг сезон с клубните си отбори ще получат по-голяма почивка, за да могат да помогнат за последната фаза на Лигата. Това са момчета като Теди Салпаров, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Цветан Соколов. Другите вече получиха своята почивка и с тях започваме работа за първия турнир в Аржентина”, допълни Пранди, който отбеляза, че отборът трябва добре да разпредели силите си, за да постигне високите цели, които гони.

„Първата ни цел да покажем на света, че имаме добър отбор. Иначе основното е да се класираме за Олимпийските игри. Но подчертавам, че няма да сме просто участници в Лигата на Нациите и Европейското първенство”, каза още специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация