Отнеха лиценза на Кобрата в Калифорния до 22 юли

14:01
Отнеха лиценза на Кобрата в Калифорния до 22 юли

Спортната комисия на Калифорния отне боксовия лиценз на българския боксьор Кубрат Пулев поне до 22 юли и го глоби с 2500 долара на днешното си заседание. Наказанието за Кобрата е наложено заради станалата прословута случка с репортерката Дженифър Равало, която Пулев целуна без нейно разрешение след победата си над Богдан Дину в Коста Места на 23 март.

Пулев може да получи обратно лиценза си, ако на 22 юли се яви отново пред комисията и докаже, че е завършил курс, разясняващ сексуалното насилие и е платил паричната санкция. От комисията уточниха, че при второ подобно провинение, българският боксьор може загуби лиценза си за година или дори до живот, а тъй като комисиите на различните щати уважават взаимно решенията си, това означава, че няма да може да се бие никъде в САЩ.

От Спортната комисия на Калифорния казаха на Пулев на днешното изслушване, че трябва да разбере защо действията му са неприемливи и опасни. Той отговори, че разбира това и иска да се завърне към тренировките и бокса възможно най-бързо. “Постъпих неправилно. Сега разбирам, че направих грешка. Не само защото е лошо да направиш нещо подобно пред камера, но и защото това е лош пример за това как един спортист трябва да се държи на публично място”, каза Пулев на изслушването.

Днешното решение на Спортната комисия на Калифорния бе взето с пълно единодушие на нейните членове. Комисията реши лицензът на Пулев в Северна Америка да бъде отнет до 23 септември – 6 месеца от датата на целувката. Ако Пулев обаче успее да си върне лиценза на заседанието на комисията на 22 юли, той ще може отново да се бие в САЩ още преди края на лятото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация