Салпаров: Олимпиадата е мечта за всички нас

17:57
Салпаров: Олимпиадата е мечта за всички нас

“Специално аз бих си завършил кариерата на Олимпийски игри, да ми бъдат третите в кариерата, защото емоцията и тръпката от Олимпийските игри е страхотно нещо”, обяви либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров след представянето на новите екипи на “лъвовете” днес.

На днешното събитие присъства и новият селекционер на националния отбор Силвано Пранди. “Споменът ми от 2009-10 е, че със Силвано играехме най-грамотния си волейбол. Тогава отборът беше във всичките ранглисти не само на махането с топка на сервис и атака, ама и на блок и защита бяхме винаги в четворката. Това говореше, че дойде един треньор, който промени мисленето на българина да се играе само с физика, сервис и атака, да лупаме топката в третия метър и това е. И наистина през 2009-та година мисля, че отборът беше най-готов да стане европейски шампион, ако бяхме прескочили отбора на Полша. Аз съм вече 16 години в тоя отбора, през много треньори минах, много първенства изиграхме и тогава наистина отборът играеше като един от водещите топ отбори в света”, коментира опитният Салпаров.

България ще се изправи срещу Бразилия, Египет и Пуерто Рико в олимпийска квалификация във Варна през август, като победителят ще получи квота за Олимпиадата в Токио, а ако не успее да постигне успех, отборът ни ще има втори шанс на европейската квалификация. “Не трябва да подценяваме нито един отбор. В последните години всички отбори се доближават един до друг. Може да паднем от някой отбор, който е на нашето ниво, може от някой, който е една идея по-слаб. Така че трябва да подхождаме максимално концентрирани във всеки един мач. Това през годините ни е ахилесова пета, че бием някой от топ отборите и на другия ден, вместо да си вземем нужното, падаме от по-посредствен отбор. Смятам, че във Варна определено е нашият град, има харизма, публиката флиртува с нас, помага ни много, в последните две издания бихме Бразилия там, така че няма невъзможни неща. По-голяма увереност, че си бил Бразилия два пъти в тази зала няма. Като прибавим и че други състезатели ще се включат тази година, защото Цецо Соколов изпусна два големи форума. От година на година той играе все по-силно и по-силно. Това е голям плюс за нашия отбор. Много млади момчета също направиха добри мачове в първенствата, това само говори, че България се държи във волейбола, което е много радващо”, каза Салпаров.

“Няма какво да се лъжем, една Олимпиада е мечта за всички нас. Специално аз бих си завършил кариерата на Олимпийски игри, да ми бъдат третите в кариерата, защото емоцията и тръпката от Олимпийските игри е страхотно нещо. Плюс това е много по-трудно да се класираш за този форум, отколкото там да постигнеш медал. Ако го направим, аз вярвам, че имаме големи шансове за медал на Олимпиадата”, завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация