Ето кой ще свири финала в Шампионска лига

19:03
Ето кой ще свири финала в Шампионска лига

Словенският рефер Дамир Скомина ще ръководи финала на Шампионската лига между Тотнъм Хотспър и Ливърпул, съобщиха от УЕФА. Двата английски отбора се изправят един срещу друг на финал за най-престижния трофей в европейския клубен футбол. Големият мач е на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни от 22:00 часа българско време. 42-годишният Скомина е международен рефер от 2002-а и с това назначение ще направи европейски хеттрик, тъй като вече е водил финала на Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед преди две години и мача за Суперкупата на Европа между Челси и Атлетико Мадрид през 2012.

Скомина изпълняваше функциите на четвърти съдия по време на финала на Шампионската лига между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен през 2013. През този сезон словенецът е водил четири мача от най-престижната европейска клубна надпревара, както и два от Лига Европа. На финала в Мадрид негови асистенти ще бъдат сънародниците му Юре Прапотник и Роберт Вукан, а четвърти съдия ще бъде Антонио Матеу Лаос от Испания.

Ролята на видеоасистент рефер е поверена на холандеца Дани Макели, а негови помощници ще бъдат Пол ван Бьокел, Феликс Цвайер и Марк Борш.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация