ФА отнема титлата на Манчестър Сити?

17:39
ФА отнема титлата на Манчестър Сити?

Нови неприятности за защитилия титлата си в Англия Манчестър Сити. След като УЕФА започна разследване на клуба зради съмнения в погазване на правилата за финансов феърплей, това са направили и от Футболната асоциация на Острова.

Говорител на ФА разкрива пред "Билд", че гражданите ще бъдат разследвани за две провинения и трофеят от настоящия сезон може да им бъде отнет.

Едното е за манипулиране на спонсорски договори. В момента, по документи, Сити получава по 78 милиона евро на година от националната авиоконпания на Обединените арабски емирства - "Етихад". Гражданите са разследвани за това, че авиокомпанията плаща само 9.7 млн. евро, а остатъка покрива собственикът на клуба - шейх Мансур, погазвайки по този начин правилата.

Второто провинение е свързано с неспазване на правилата за защита на непълнолетните играчи при привличането им в кадемията на клуба.

"Билд" пише, че Манчестър Сити е заплашен не само от забрана за трансфери, но и отнемане на трофея през този сезон според член 29 от правилника на Висшата лига за финансов феърплей.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deuz
17.05.2019 14:35

Пълни глупости, ама като ФА е пълна с бивши играчи и хора свързани с Ливъпул по един или друг начин, може да стане много лесно. Не е като да не живеем в страна, в която далаверите и врътките са всекидневие.

bogomil4o
17.05.2019 13:15

Съмнявам се това да стане,просто те допуснаха по-малко грешки от Ливърпул и трябва да са шампиони.Аз съм фен на Ливърпул и евентуално отнемане на титлата не би ме зарадвало особено,все пак гледам реално на всичко.

Ivan017
17.05.2019 10:09

Това за титлата са пълни глупости...