ФА отнема титлата на Манчестър Сити?

17:39
ФА отнема титлата на Манчестър Сити?

Нови неприятности за защитилия титлата си в Англия Манчестър Сити. След като УЕФА започна разследване на клуба зради съмнения в погазване на правилата за финансов феърплей, това са направили и от Футболната асоциация на Острова.

Говорител на ФА разкрива пред "Билд", че гражданите ще бъдат разследвани за две провинения и трофеят от настоящия сезон може да им бъде отнет.

Едното е за манипулиране на спонсорски договори. В момента, по документи, Сити получава по 78 милиона евро на година от националната авиоконпания на Обединените арабски емирства - "Етихад". Гражданите са разследвани за това, че авиокомпанията плаща само 9.7 млн. евро, а остатъка покрива собственикът на клуба - шейх Мансур, погазвайки по този начин правилата.

Второто провинение е свързано с неспазване на правилата за защита на непълнолетните играчи при привличането им в кадемията на клуба.

"Билд" пише, че Манчестър Сити е заплашен не само от забрана за трансфери, но и отнемане на трофея през този сезон според член 29 от правилника на Висшата лига за финансов феърплей.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deuz
17.05.2019 14:35

Пълни глупости, ама като ФА е пълна с бивши играчи и хора свързани с Ливъпул по един или друг начин, може да стане много лесно. Не е като да не живеем в страна, в която далаверите и врътките са всекидневие.

bogomil4o
17.05.2019 13:15

Съмнявам се това да стане,просто те допуснаха по-малко грешки от Ливърпул и трябва да са шампиони.Аз съм фен на Ливърпул и евентуално отнемане на титлата не би ме зарадвало особено,все пак гледам реално на всичко.

Ivan017
17.05.2019 10:09

Това за титлата са пълни глупости...