Боряна Калейн с трето бронзово отличие от Европейското в Баку

18:07
Боряна Калейн с трето бронзово отличие от Европейското в Баку

Боряна Калейн грабна третия си бронз от Европейското по художествена гимнастика в Баку. Българката направи отлична лента и с резултат от 19.750 спечели третото си отличие след това от отборното вчера и на топка преди около 2 часа. Съчетанието на другата ни представителка Катрин Тасева не се получи и по най-добрия начин и тя остана на последното 8-мо място /17.750/.

Първите две места отново бяха за рускините. Дина Аверина /20.400/ и Александра Солдатова /20.300/ единствени получиха оценка над 20 и си разпределиха златния и сребърния медал.

Това беше и последното състезание от Европейското в Азербайджан, откъдето си тръгваме с три бронзови медала. Вчера българският отбор в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова и ансамбъл девойки (Яна Момчилова, Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Моника Заркова) завърши трети в отборното състезание.

Днес Боряна Калейн добави и другите две отличия, като на топка тя постигна резултат от 21.800 при вече споменатата оценка от 19.750 на лента. Катрин Тасева и Невяна Владинова записаха по едно четвърто място в индивидуалните дисциплини. Капитанката Владинова получи 20.700 точки на обръч, докато Тасева 21.150 на бухалки.

„Беше едно много силно състезание за мен. Можех да си спестя грешката на обръч, но това го отчитам по-скоро на невнимание, а не толкова на недостатъчна работа в залата. Радвам се, че имам развитие – това все пак и целта. Успехът се дължи на много тренировки и на моето осъзнаване вече какво искам. Сега ми предстоят матури, а следващата неделя с Невяна Владинова заминаваме за Гран При в Тулон /Франция/”, заяви Калейн след края на Европейското.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация