Компани обяви новия си отбор

18:09
Компани обяви новия си отбор

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани ще си тръгне от клуба това лято, след като изкара общо 11 години при “гражданите”. Вчера белгийският национал изигра последния си мач със светлосиния екип при разгромната победа с 6:0 над Уотфорд във финала на ФА Къп. Договорът на Компани със Сити изтича в края на месеца и няма да бъде подновен.

“Току-що видяхме завършека на един невероятен сезон, моят 11-ти и последен с екипа. Манчестър Сити ми даде всичко. Дойде време да си тръгна и то след какъв сезон. Изпитвам единствено благодарност към всички, които ме подкрепяха по време на това специално приключение с този специален клуб. Няма да забравя как всички фенове на Сити продължиха да ме подкрепят, както в добрите, така и в лошите периоди. Те ме вдъхновиха никога да не се предавам”, сподели днес Компани.

Централният защитник премина в Манчестър Сити от Хамбургер през 2008-ма година и за 11 години изигра общо 360 мача за “гражданите”, в които отбеляза 20 гола. В този период той стана шампион на Англия четири пъти, спечели ФА Къп два пъти и Купата на лигата четири пъти.

Малко по-късно днес Компани разкри, че е приел предизвикателството да стане играещ треньор на белгийския Андерлехт. Централният защитник е юноша на Андерлехт и именно там започва професионалната му кариера, преди да мине в германския Хамбургер, а оттам – в Манчестър Сити.

“Решиха да приема това предизвикателство. Искам да предам опита си на следващото поколение. Също така искам да пренеса малко от Манчестър в сърцето на Белгия. Това може да ви изненада. Това е най-емоционалното и същевременно най-рационалното решение, което някога съм правил. От шестгодишен съм в Андерлехт, там израснах”, коментира Компани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация