Реал Мадрид изравни 6 антирекорда през този сезон

15:12
Реал Мадрид изравни 6 антирекорда през този сезон

Неделното бледо представяне, довело до домакинско поражение с 0:2 от Реал Бетис, сложи тъжен край на изключително неприятния за Реал Мадрид сезон. Кампания, в която испанският гранд за първи път от четири години не спечели голям трофей, но междувременно постави няколко нежелани антирекорда, пише AS.


Рекордна дистанция от Барселона


Реал може и да са доминатора на европейската сцена през последното десетилетие, но за този период в домашното първенство редовно преклоняват глави пред Барселона. Докато “лос меренгес” са с едва две титли от 2008 г. насам, каталунците спечелиха впечатляващите осем в последните 11 години. Загубата от Бетис доведе до безпрецедентната разлика от 19 точки с кръвния враг след последния кръг в Примера дивисион.


За първи път Зинедин Зидан губи два поредни мача в Ла Лига


След неуспехите на Юлен Лопетеги и Сантиаго Солари начело на тима завръщането на Зидан на “Сантиаго Бернабеу” през март повдигна настроението в клуба. Този оптимизъм обаче беше краткотраен. От 11-те мача под негово ръководство “белите” загубиха 4, като не спечелиха нито веднъж далече от своя стадион. Поражението от Бетис беше второ поредно за Зизу в шампионатен двубой. Нещо, което досега не му се беше случвало.


Най-малко отбелязани голове в Ла Лига за последните 19 години


След като продадоха Кристиано Роналдо, бележещ по около 50 гола на сезон, и не бяха близо до намирането на негов подходящ заместник, не е изнендващо, че Реал записаха много слаб сезон откъм вкарани попадения. Играчите на тима се разписаха 63 пъти, което е много по-малко от 90-те гола на Барселона. Това е най-слабото им постижение в това отношение от сезон 1999/2000, когато отбелязаха 58 попадения. Тогава те завършиха пети в Ла Лига, нареждайки се след Сарагоса, но спасиха кампанията, вдигайки своята осма европейска купа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация