Звезда на Лестър е трансферна цел номер 1 на Ман Сити

21:17
Звезда на Лестър е трансферна цел номер 1 на Ман Сити

Голямата трансферна цел на Джосеп Гуардиола през това лято е централният бранител на Англия и Лестър Хари Магуайър. Такова предположение изразяват днес медиите на Острова, след като вчера стана ясно, че капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани напуска клуба, за да се завърне в Андерлехт. 


Твърди се, че още след мача между Сити и Лестър на "Етихад" по-рано през този месец Гуардиола е разговарял с Магуайър. Това означава, че за второ поредно лято испанският мениджър обръща поглед към Лестър, за да подсили шампионския си отбор. Преди година Пеп привлече Риад Марез за рекордната за клуба сума от 60 милиона паунда. 


Проблемът за "гражданите" е, че нито Лестър, нито мениджърът на отбора Брендън Роджърс искат да се разделят с Магуайър. Английският национал през миналото лято бе трансферна цел на Манчестър Юнайтед. Тогава не се стигна до сделка, а през септември Магуайър подписа нов петгодишен договор. Това означава, че цената на бранителя ще бъде доста висока и със сигурност Сити ще трябва да подобри рекорда на Ливърпул. Мърсисайдци притежават най-скъпия защитник в света в лицето на Вирджил ван Дайк, за когото бяха платени 75 милиона паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация