УЕФА ще накаже Сити с цялата строгост на правилата, ако обвиненията бъдат доказани

13:03
УЕФА ще накаже Сити с цялата строгост на правилата, ако обвиненията бъдат доказани

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира непряко ситуацията с разследването на Манчестър Сити. Английските шампиони са обвинени в нарушаването на финансовия феърплей, а проверките продължават и в момента. Гражданите са заплашени от редица санкции, като най-сериозната е изключване от европейските клубни турнири и по-конкретно от Шампионската лига, където те ще участват. 

"Понякога забравяме колко е страшна тази индустрия", заяви Чеферин пред "Ню Йорк Таймс". - Ако ти не си свързан със съмнителен бизнес, ако не си корумпиран, вървиш напред и си честен с всички". 

В същото време президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас контрира, че не е убеден колко е реално налагането на наказание на Манчестър Сити

"Това изявление е напълно манипулативно. УЕФА няма да се колебае да приложи цялата сила на правилата, ако има клубове в нарушение", категоричен бе словенецът. 

Той допълни по време на интервюто, че за момента няма да коментира случая, свързан със Сити. Но отхвърли всяко предположение, че УЕФА ще се откаже от налагане на каквито и да било санкции на клуба, завършил сезона в Англия с исторически требъл. 

Очакванията са решенията на УЕФА да излязат до края на тази седмица. От Манчестър Сити настояват за своята невинност и в хода на делото, като твърдят, че са "уверени в положителен резултат", тъй като и до момента срещу тях се вадят "напълни неверни" твърдения. Евентуално изваждане от Шампионската лига може да има непредвидими последици за гражданите, в това число и напускането на водещи футболисти. При негативно решение от страна на УЕФА не е изключена и раздяла с мениджъра Пеп Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crazyfreak
22.05.2019 22:51

Е тогава всичко е ясно-обвиненията НЯМА да бъдат доказани!!!Тези корумпирани боклуци просто хвърлят прах в очите,не мога да повярвам,че все още има идиоти които им се хващат!!!