Димитров срещу Типсаревич на старта на Ролан Гарос

16:07
Димитров срещу Типсаревич на старта на Ролан Гарос

Григор Димитров ще се изправи срещу Янко Типсаревич на старта на втория турнир от Големия шлем за сезона Ролан Гарос, отреди тегленият жребий за надпреварата в Париж.

Любопитното е, че сърбинът бе съперник на първата ни ракета и в първи кръг на Аустрелиън Оупън по-рано през годината, като тогава Григор спечели в четири сета – 4-6, 6-3, 6-1, 6-4. Ако преодолее Типсаревич, българинът може да се изправи срещу 11-ия в схемата на турнира Марин Чилич, а шампионът от 2015 година Стан Вавринка е потенциален опонент в трети кръг.

Роджър Федерер ще се изправи срещу 73-ия в света Лоренцо Сонего в откриващия си мач във френската столица – негов първи на Ролан Гарос от 2015-та насам, когато загуби от Вавринка на 1/4-финалите. Това ще бъде първият мач в историята между 37-годишния ветеран и 20-кратен шампион на турнирите от Големия шлем от Швейцария и 24-годишния тенисист от Торино.

Федерер завоюва първата си и единствена засега титла на Ролан Гарос преди точно 10 години. Той се оттегли преди старта на съревнованието през 2016 поради травма на коляното, като отказа участие в последните два сезона, за да се концентрира върху изявите си на трева.

Защитаващият титлата си Рафаел Надал ще започне кампанията си за безпрецедентната 12-та титла в Париж срещу квалификант, чието име ще стане ясно след края на квалификациите в петък. Испанският матадор грабна 11-та корона от Ролан Гарос миналата година, когато на финала победи безапелационно Доминик Тийм в три сета – 6-4, 6-3, 6-2. 33-годишният тенисист има едва един загубен сет в турнира от 2016-та насам. Двамата с Федерер са в една и съща половина и могат да се изправят един срещу друг на полуфинал.

Световният номер 1 Новак Джокович, шампион във Франция през 2016, ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач в първи кръг. Джокера влиза в турнира в добра форма, след като спечели титлата в Мадрид и загуби на финала в Рим от Надал в три сета. Ролан Гарос ще се проведе между 26 май и 9 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация