Георги Илиев: Хартийките в банката са за тия, които създават тези истории

16:31
Георги Илиев: Хартийките в банката са за тия, които създават тези истории

Хартийките в банката са за тия, които създават тези истории. Това заяви подгласникът на Тодор Неделев за „Футболист на футболистите“ за сезон 2018/19 Георги Илиев след края на официалната церемония по награждаването в хотел „Балкан“.

Неостаряващият полузащитник на Черно море коментира разразилия се скандал в медийното пространство относно шестимата изгонени от състава играчи преди последния кръг от първенството срещу Лудогорец, заподозрени в симулативна игра в двубоя срещу ЦСКА в началото на месеца. Днес още четирима от състава на „моряците“ бяха освободени от първия отбор.

„Много съм щастлив, казах го и там, щастлив съм заради тази награда, защото идва в момент, в който изживяваме страхотни тежки моменти – не само аз и моето семейство, а и семействата на другите момчета. Не знам кой болен и развален мозък може да роди такива неща – ние сме хора, които няма какво да крием, ние сме тези, които искаме истината да излезе наяве. Всеки, който ме познава, знае какъв човек съм – истинското богатство на човек за мен е винаги това, което имаш в себе си като чувства, като ценности – хартийките в банката са за тия, които ги създават тези истории“, започна той.

„Нямам идея откъде дойде това нещо – който има някакви доказателства, да ги каже, а не да ни оцапват имената. Просто тези дни са толкова тежки, не ми е останало много време да мисля за футбол. Въпросите за детектора трябва да бъдат зададени към хората, които са с обвинения и след като се нахвърли тази помия в медийното пространство – нямам идея кой ме обвинява, няма нищо конкретно. С Илиан Илиев си говорим, нали дойдохме заедно на церемонията. Благодаря“, завърши капитанът на Черно море.

Старши треньорът на „моряците“ Илиан Илиев също коментира случилото се, което разбуни духовете в българския футбол в последната седмица. „Никой не ми е казал от клуба причини, различни от футболните за тези, които си тръгнаха в сряда. За днес, момчетата на Ради Василев и Кононго им бяха предложени нови договори, но те предпочетоха да търсят по-добри варианти в чужбина, докато Мехди и Жоаким също имаха предложения за нови договори, но и те избраха да търсят варианти извън България заради това, че не получаваха шансове за игра. Не искам да коментирам такива неща, тъй като за мен е абсурдно“, започна той.

„Аз го казах, преди да дойдете, никой треньор не вярва да е станало нещо, тъй като трябва да спираме с професията – всеки допуска грешки, а най-много грешим ние. Аз ако зависеше от мен, нямаше да освободя никого. В сряда казахме, че не може да разчитаме на тези играчи и това. На никой не е приятно да се подлага на детектор на лъжата, ние отидохме доброволно – по принцип имам договор, 10 човека напускат, ще бъде доста трудно да им бъдат намерени заместници, но ще преценим как да процедираме“, завърши наставникът на Черно море

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация