Солскяер показва изхода на 14 играчи от Юнайтед

19:43
Солскяер показва изхода на 14 играчи от Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е поставил едногодишен срок, в който клубът трябва да се раздели с цели 14 футболисти, оставащи извън неговите дългосрочни планове. Според "Манчестър Ивнинг Нюз" норвежецът е помолил изпълнителния вицепрезидент Ед Уудуърд това да се случи преди началото на лятната селекция за сезон 2020/21. 

 

Двама от посочените играчи - Антонио Валенсия и Андер Ерера, вече не са част от отбора. Много скоро те ще бъдат последвани от Матео Дармиан и Маркос Рохо, въпреки че аржентинецът сам заяви наскоро, че влизал в плановете на Солскяер. По всяка вероятност още през този сезон Алексис Санчес и Ромелу Лукаку също ще бъдат трансферирани. Ашли Йънг, който през юли става на 34 години, ще напусне през следващото лято. Според "Манчестър Ивнинг Нюз" в клуба вече са взели решение да не активират клаузата за удължаване на договора на Неманя Матич, който преди началото на следващата кампания ще бъде на 32. 


Фил Джоунс и Крис Смолинг получиха предложения за нови контракти преди назначението на Солскяер, но норвежецът предпочита да дава повече възможности на Аксел Туанзебе, вместо да разчита на опитното дуo, което също влиза в списъка за чистка. 


Младите Джеймс Уилсън и Риган Пул също ще бъда освободени още през следващия месец. На Тимъти Фосу-Менса и Камерън Бортуик-Джаксън ще бъдат търсени купувачи сега, но ако такива не бъдат намерени, то през следващото лято тези играчи си тръгват със сигурност.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация