Хубчев на официалното си представяне на "Герена": Знаем какво се очаква от нас

17:42
Хубчев на официалното си представяне на "Герена": Знаем какво се очаква от нас

“Знаем много ясно къде сме дошли и какво се очаква от нас. Знам за напрежението, знам и какво трябва да направим. Ще се опитаме според нашите виждания и разбирания да го направим това нещо”, обяви новият треньор на Левски Петър Хубчев при официалното си представяне на стадион “Георги Аспарухов” днес.

По-рано този месец бившият национален селекционер подписа договор със “сините” за две години с опция за удължаване с още една, като на “Герена” той ще работи със своите помощници Георги Донков и Левон Апкарян, както и треньора на вратарите Армен Амбарцумян. В началото на днешната си пресконференция Хубчев коментира раздялата си с националния отбор. 

“Официалното изказване от футболния съюз беше, че в един момент съм бил раздвоен и съм го споделил на президента. Това смея да твърдя, че не е истина. Не съм бил раздвоен, а съм бил твърдо убеден, че по начина, по който ние разбираме нещата и по начина, по който се случваха, ние не можехме повече да бъдем полезни там. За това нещо съм уведомил своевременно хората, които трябва да знаят. Не е било на Великден, било е много преди това. За мен темата приключва днес. С цялото си сърце желая успех на Балъков и два пъти повече заради момчетата, с които работихме през последните две години. Наистина от цялото си сърце желая успех на националния отбор”, каза той.

“Знаем много ясно къде сме дошли и какво се очаква от нас. Знам за напрежението, знам и какво трябва да направим. Ще се опитаме според нашите виждания и разбирания да го направим това нещо. Ръководството е запознато с тия наши виждания, с разбирането ни за работа, приели са ги, от тук-нататък искам с цялата ми отговорност да ви кажа, че няма да нарушим тия принципи. Това са неща, които са ни носили, макар и малки, но успехи. Убедили сме ръководството какви методи ще използваме. Надявам се и най-важният момент за нас е да убедим футболистите в това нещо. Ако ги убедим и го приемат, ще бъде добре за нас и за тях”, допълни Хубчев.

“Левски и ЦСКА са грандове в България, благодарение на голямата фенска маса, която притежават и на футбола, който изповядват. Нищо ново няма да кажа от това, което поне 5-6 треньора са казали тук. Трябва да играем офанзивен футбол, нападателен футбол, да отбелязваме колкото може повече голове, но ние имаме едни принципи във футбола, които спазваме. Мисля, че Гошо Тодоров подхвърли малко по тая тема в едно от изказванията си, че няма как с 37 допуснати гола да станеш шампион. За мен няма деление на нападение и на защита”, каза още новият треньор на “сините”.

Хубчев разкри, че ще иска нови футболисти на всички постове в тим, като се надява да бъдат привлечени 5-6 класни чужденци. 

“Важно е какви футболисти ще съберем. Системата е окей, ние някаква супер нова система няма да измислим, те са измислени тия системи, въпросът е, че всеки треньор и всеки щаб практикува определен вид футбол, благодарение на това с какви футболисти разполага. Според мен трябва да има 5-6, ако са трима или четирима ще бъде пак добре, много класни чужденци. Или футболисти с по-голям опит, но не само по-класни като футболисти, а с много по-различно мислене като професионалисти. Което не включва не само футбола, а поведение в личния живот, храна, отношение, поведение на обществени места. Ако успеем да намерим такива хора, нашата задача е да вкараме колкото се може повече юноши около тях. Не се сещам пост, на който няма да привлечем футболист, ако имаме възможност. Целта е да има конкуренция, и то наистина силна конкуренция”, обясни той.

Хубчев коментира, че отборът ще се опита да бъде конкурент за титлата още през следващия сезон.

“Всеки треньор може да избяга от конкретен отговор, като каже, че футболът е процес и се иска време, две до три години даже казват. Окей, супер, ако ни ги даде. Но аз знам пределно ясно къде сме и че такова време нямаме. Спомена се няколко пъти от ръководството, че няма да се търсят бързи резултати, но аз съвсем честно им казах, че не им вярвам и че не го искам това нещо. Ще опитаме да съберем точните хора. Повече себераздаване, много повече тренировки, много по-стегнато отношение в личен живот и в професионално отношение. Много по-заедно да бъдем като отбор, ще се опитаме да го направим това нещо”, каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация