Мане: Бях много, много близо до трансфер в Юнайтед

13:54
Мане: Бях много, много близо до трансфер в Юнайтед

Звездата на Ливърпул Садио Мане разкри, че точно преди да премине в тима през лятото на 2016 г. той е бил на косъм от това да осъществи трансфер в кръвния враг Манчестър Юнайтед


“Да, бях много, много близо да подпиша с Юнайтед, защото дори се срещнах с тях. Отидох там и говорих с тогавашния мениджър (Луис Ван Гаал - б.р.). Отправиха оферта, но в същата седмица Юрген Клоп ми се обади. Той ми каза: “Мисля, че това е правилният клуб с правилния треньор за теб. Смятам, че е по-добре за теб да дойдеш в Ливърпул”. Аз също мислех, че е правилното време за това и казах: “Отивам в Ливърпул”. Напускайки Саутхамптън, видях много клубове, но смятам, че Ливърпул е подходящият за мен.


Играх срещу Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, срещу всеки отбор. Когато бях в Саутхамптън, вкарвах много срещу Ливърпул, но въпреки това знаех, че този клуб е моят клуб. Клоп беше там, но аз винаги бележех срещу тях. Според мен си е помислил: “Той винаги ни убива, така че нека да го купим!” Просто за да ме спре да се разписвам срещу Ливърпул. Така че това беше добре и за двама ни. Не съм и очаквал, че ще бъде така. Невероятно е. Всички в отбора обичат Клоп. Обикновено когато отидеш в някой клуб, играчите се оплакват “ах, треньорът…”, но тук е обратното. Всички са щастливи и правим всичко заедно”, сподели Мане пред клубната легенда Роби Фаулър в интервю за “Мирър”.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация