14-годишен строши голов рекорд при батковците (видео)

20:10
14-годишен строши голов рекорд при батковците (видео)

Талантът на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко постави нов рекорд в юношеската Бундеслига до 17 г. Нападателят, който по принцип е на 14 г., завърши редовния сезон с 46 попадения. За тази цел в последния кръг днес той реализира два пъти в мрежата на Дуисбург за успеха с 6:0 в група Запад. Така Мукоко подобри рекорда на Донис Авдиджай от Шалке 04 от сезон 2012/13 г., който завърши с 44 гола.


От няколко години насам Мукоко кара специалистите да се чудят дали наистина е толкова малък. Още като 12-годишен той късаше мрежите и рано-рано заигра при батковците си, макар на външен вид да не се отличава от тях. 


Родителите на Мукоко са камерунци (майка му е на 30 г.), но баща му има германски паспорт от 27 години насам. Юсуфа е роден в африканската страна, но също има германско гражданство, заради което е част от Бундестима до 16 г. 


“Веднага след раждането му аз го регистрирах в германското консулство в Яунде”, кълне се таткото. От Die Welt са се допитали и до Външно министерство, откъдето обаче отричат бащата да е сторил това. Това само подсилва съмненията. 


Иначе юношите на Борусия спечелиха надпреварата в своята зона и ще защитават шампионската си титла в страната. На полуфиналите те ще спорят с Волфсбург, а при успех ще излязат срещу един измежду Байерн (Мюнхен) и Кьолн. През миналия сезон в битката за трофея Дортмунд надви Байерн с гол точно на Мукоко.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация