Триумф за Ливърпул в Шампионската лига! (видео)

23:54
Триумф за Ливърпул в Шампионската лига! (видео)

Ливърпул победи Тотнъм с 2:0 във финала на Шампионската лига, който се игра в Мадрид. По този начин "червените" за шести път в историята си станаха европейски клубни шампиони. 

 

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналия при автомобилна катастрофа Хосе Антонио Рейес.
Бяха минали само няколко секунди от началото на двубоя, когато Садио Мане центрира в наказателното поле на Тотнъм и реферът Дамир Скомина посочи бялата точка, след като прецени, че Муса Сисоко умишлено е спрял топката с ръка. Салах реализира наказателния удар за 1:0.

След попадението "шпорите" натикаха мърсисайдци в тяхната половина. Чак в 10-ата минута обаче видяхме удар, като Сисоко не уцели вратата.


Играчите на Ливърпул разчитаха на далечни извеждащи подавания към бързоногия Мане, който се стремеше да надбяга защитниците в бели екипи.


В 18-ата минута играта беше спряна за кратко, след като разголена фенка нахлу на терена.

Около 20-ата минута Клоп накара играчите си да наложат висока преса и така бързо да изравнят играта. Последваха неубедителни за Тотнъм минути, в които отборът не можеше да организира никакви атаки.
"Червените" с лекота парираха всякакви опити на противника да го застраши и атакуваха при открилите се шансове. Така в 38-ата минута Анди Робертсън напредна и шутира много опасно под гредата, но Юго Лорис успя да избие в корнер.


В края на полувремето играчите на Маурисио Почетино не се възползваха от две сравнително изгодни ситуации. В единия случай Сон сбърка с подаването, а в другия Деле Али шутира много високо над гредата.


Тотнъм влезе по-силно във втората част с няколко атаки. На няколко пъти напрежение имаше в полето пред Алисон.
Клоп видя, че нещо се наруши в играта и реагира.Фирмино нямаше сили за цял мач и малко преди първия час отстъпи мястото си на Дивок Ориги. Минути след това играта за Ливърпул напусна и Вайналдум за сметка на Джеймс Милнър.


Почетино нямаше време за губене и увеличи офанзивната мощ с вкарването на Моура вместо дефанзивния халф Уинкс.
"Червените" неутрализираха игровото предимство на съперника и в 69-ата минута сантиемтри ги лишиха от втори гол след изстрел на Милнър, при който Лорис нямаше да има шанс да се намеси, но топката излезе в аут.


Тотнъм отговори с две опасни центрирания в 71-вата минута, които обаче също не доведоха до завършващ шут.
Удар имаше две минути по-късно - на Сон, но той беше лек и за Алисон не беше проблем да улови. Кореецът беше близо до гола малко след това, но Ван Дайк го изпревари в последния момент.


Тотнъм вече играеше много по-смело в търсенето на изравняването. Сон пак се оказа на върха на нападението, като този път пробва с глава, но топката излезе в аут.


Дойде 80-ата минута, когато "шпорите" стигнаха до най-чистите си положения към момента. В рамките на секунди Сон и Моура стреляха, но и в двата случая вратарят се намеси.


За последните десетина минути на редовното време в игра за лондончани се появи и Фернандо Йоренте.


В 85-ата Ериксен показа, че е на терена с майсторско изпълнение на пряк-свободен удар, но и този път Алисон не трепна.

 

Така се стигна до 87-та минута, когато резервата Ориги с плътен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Лорис, реализирайки победния гол за своя тим. 


Реферът даде пет минути продължение на редовното време, но Тотнъм не успя да стигне до чудото. 

 

Съставите: 

 

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Деле Али, Сон, Кейн


ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робертсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация