Люпко Петрович ще води "армейците" в Европа

10:39
Люпко Петрович ще води "армейците" в Европа

На 99% вече е сигурно, че Люпко Петрович ще е начело на ЦСКА-София в евротурнирите. Такова е желанието и основният приоритет на ръководството, пише “Тема Спорт”.


Шефовете на “Армията” искат да привлекат още един треньор в щаба, който да води заниманията, а задължително условие пред този наставник е да се съгласи да бъде в екип с Люпко. На практика сърбинът ще е незаобиколим фактор в щаба. В ЦСКА-София са предпочели да не правят експерименти с назначението, а да заложат на изпитания специалист в евротурнирите.

 

Петрович извежда Цървена звезда до КЕШ през 1991 година, а записа и международни участия начело на Левски и Литекс. Много малка е вероятността ЦСКА-София да се насочи към опитен специалист, а Петрович да е само консултант на ръководството.


Факт е, че армейците са преговаряли със Стамен Белчев, който е получил предложение именно да води тренировъчния процес, но старши треньор на практика да бъде Люпко. Хасковлията обаче е отклонил офертата, тъй като не искал да бъде асистент. От ЦСКА-София са изразили съжаление пред Белчев за раздялата с него преди година, но той не е променил позицията си и ще продължи да е начело на Арда и в Първа лига.


Така на “Армията” са се насочили към друг треньор. Почти сигурно е, че това ще е млад български специалист. Вече се завъртя името на Христо Янев, който има опит. Той води ЦСКА от лятото на 2015 година до август 2016-а. След това завърши сезона през 2018 година след напускането на Белчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация