Хамес Родригес напуска Байерн Мюнхен

14:46
Хамес Родригес напуска Байерн Мюнхен

Колумбийският полузащитник Хамес Родригес ще напусне Байерн Мюнхен преди началото на следващия сезон, след като клубът е решил да не го привлича за постоянно от Реал Мадрид, съобщи немското издание Kicker.

27-годишният футболист се присъедини към баварците под наем през 2017, като германският шампион имаше опцията да подпише с него постоянен договор за сумата от 42 млн. евро, когато двугодишният му престой под наем изтече на 30 юни. Въпреки това, според Kicker, наскоро станалият за седми пореден път шампион на Бундеслигата  тим е решил да не се възползва от клаузата на Хамес за постоянно закупуване.

„Шефовете на Байерн са стигнали до решение да не подписват за постоянно с Хамес“, сподели изданието в днешния ден. Родригес отбеляза 14 гола в 43 мача за баварския гранд в Бундеслигата, но не бе в добри взаимоотношения със старши треньора на мюнхенци Нико Ковач през изминалата кампания. Колумбиецът също така не успя да се установи като титуляр за първия тим в конкуренцията на Томас Мюлер, Леон Горецка и Тиаго Алкантара.

Според информациите, завръщане в Реал Мадрид е малко вероятно, като вероятната следваща дестинация за полузащитника е Наполи, където той ще се заиграе отново за бившия наставник на Реал и Байерн Карло Анчелоти. Списанието добави, че Байерн тепърва ще вземе окончателно решение относно бъдещето на 21-годишния португалски халф Ренато Санчес, който в последните седмици пожела да попада по-често сред титулярите на баварците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация