Балъков преди мача с Чехия: Мисля, че шансовете са 50/50

08:04
Балъков преди мача с Чехия: Мисля, че шансовете са 50/50

Селекционерът на националния отбор на България Красимир Балъков се срещна с медиите преди утрешната евроквалификация с Чехия. Пресконференцията на специалиста и полузащитника Георги Сърмов започна с 30-минутно закъснение заради задръстване в Прага. Бала разкри какво ще изисква от совите футболисти и изрази мнение, че шансовете между двата тима са 50 на 50.

"Тръпката е интересна и специфична за мен, но няма нещо по-различно и няма проблеми. Надявам се да няма напрежение в отбора. За мен това е най-важно. Разбира се, че ще има изненади. И при нас има много нови хора и искаме да покажем нещо ново. Футболът е един и същ. Много тежък и за двата отбора мач. Надявам се, че ще имаме повече късмет. Имаме 24 футболисти с нас. Почти 99.9% съм наясно със състава, имам го в главата си и когато дойде времето, ще ви го кажа. Все пак има още една тренировка. Има леки проблеми, които не са решаващи за този мач. Мога да кажа, че всички са здрави. Има още един мач и трябва да внимаваме с футболистите", започна Бала.

"Нямам притеснения и се надявам всичко да мине по план. Една седмица е малко време и много. Нека изчакаме да мине мачът и тогава ще мога да ви кажа нещо повече. Отборът на Чехия има много качествени футболисти. Имат двама футболисти в средата на терена, които са изключително опасни - Павелка и Сучек. Имат бързи и енергични бекове - Павел в дясната страна и Филип в лявата. Трябва много да се внимава, защото футболът, който изповядват, е динамичен. Не на последно място Патрик Шик, който е топ футболистът на Чехия. Имаме собствена концепция и се надявам да се съобразяваме повече с нея, отколкото с тази на Чехия. Стандартните ситуации са важни както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Всеки треньор иска да стои добре в защита и да има добри възможности в атака. Ако успеем да използваме това като вариант, ще бъдем много доволни. Трябва да постигнем това, за което сме дошли. Не можем да знаем как ще се развие мачът. Ще бъде тежък мач, но ако имаме късмет и ако ни се случат нещата, ще се поздравим с успех", допълни наставникът.

"Вярно е, че има много нови състезатели, както и контузени, които останаха извън групата. Нямаме друг шанс, освен да бъдем оптимисти. Видях огромно желание през седмицата от футболистите да постигнат нещо в този мач. В този мач не е важно кой е фаворит и какво смятам аз. Мисля, че мачът е 50/50. Голяма роля ще има това кой иска повече победата и кой има повече късмет. Може да се каже, че чешкият отбор е фаворит, но да се надяваме, че след мача ще кажем нещо друго. Работихме здраво през тази седмица и искам да имаме по-добро притежание на топката. Не искам да търсим дългите топки, а да играем футбол. Разбира се, това зависи много и от противника. Имаме футболисти, които могат да го правят. Имам лични виждания, които искам да реализирам. Само времето и мачът ще покажат дали имаме успех с тези неща" завърши Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация