Край на сагата: Азар официално е футболист на Реал Мадрид

17:23
Край на сагата: Азар официално е футболист на Реал Мадрид

Еден Азар подписа с Реал Мадрид, слагайки край на спекулациите относно своето бъдеще. Белгиецът, който изигра ключова роля за спечелването на Лига Европа за Челси във финала с Арсенал, ще се присъедини към „Кралския клуб“ това лято, след като лондонският клуб обяви споразумение за петгодишен договор.

Според испанските медии, Реал е заплатил на Челси 100 млн. евро за 28-годишния футболист, който бе на път да стане свободен агент през юни 2020. „ Реал Мадрид и Челси се споразумяха за трансфера на Еден Азар“, съобщи испанският клуб. „Договорът на играча е за срок от пет години – до 30 юни 2024“.

В изявлението се добавя още, че Азар ще бъде представен официално на „Сантяго Бернабеу“ на 13 юни, след като премине медицински прегледи в Мадрид. Самият офанзивен футболист написа писмо до своите „семейство и приятели в Челси“ на своята фейсбук страница, обяснявайки, че това е било „най-голямото и същевременно най-трудното му решение в кариерата до този момент“, но и че за него винаги е било мечта да заиграе за „белия балет“.

Азар напуска Челси, след като вкара два гола и асистира за трети при успеха над Арсенал с 4:1 във финала на Лига Европа в Баку. 28-годишният играч се присъедини към „сините“ от Лил през 2012 година за сумата от 32 млн. паунда и спечели Лига Европа в дебютния си сезон на „Стамфорд Бридж“. Впоследствие той завоюва и Висшата лига на два пъти – през 2015 и 2017, както и още веднъж Лига Европа и веднъж ФА Къп. В последната си кампания за лондончани белгийският национал реализира 16 попадения и асистира за други 15, а Челси завърши на трета позиция в Премиършип.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация