Бекер: Младите нямат манталитет на победители

18:25
Бекер: Младите нямат манталитет на победители

Бившата легенда в тениса Борис Бекер заяви, че по-младите играчи в мъжкия тур нямат манталитет на победители, за да предизвикат „Голямата тройка“ в лицето на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович на турнирите от Големия шлем.

Триото е спечелило всяка от надпреварите от 2017-та насам, като 33-годишният Надал триумфира за последно на изминалия Ролан Гарос, където надигра във финала 25-годишния Доминик Тийм за втора поредна година. Бекер, който стана шампион на Уимбълдън на 17-годишна възраст и завоюва шест титли от Големия шлем, заяви, че психиката е елементът, който отдалечава най-много Надал, Федерер (37) и Джокович (32) от по-младото поколение.

„Току-що прочетох статистика, че нито един активен играч извън „Голямата тройка“ под 28 години, с изключение на Тийм, не е играл на финал в турнир от Големия шлем“, сподели Бекер, анализатор на Евроспорт, коментирайки предстоящия Уимбълдън, който започва на 1 юли. „Това не е добре, това не е комплимент за нито един тенисист под 28 години. И не ми казвайте, че „другите са по-добри“. Трябва да поставим под въпрос качеството и поведението на всеки един под 28 години, просто няма логика това да се случва“, добави той.

Останалите, които достигнаха до финал в турнир от Големия шлем в последните три години бяха Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Марин Чилич и Стан Вавринка – всичко на 30 години и повече. „Колкото и да уважавам Роджър, Рафа и Новак, младите играчи трябва да настъпят газта и да се покажат на голямата сцена. В крайна сметка, те ще бъдат твърде възрастни, но поне ще предадат щафетата на следващите, когато са в своя пик. Има манталитет и психика, която младите играчи не притежават, а „Голямата тройка“ – да. Не става въпрос за форхенди или физическа подготовка. Става въпрос за психика и отношение, което прави разликата между победители и губещи“, завърши бившият германски тенисист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация