Борислав Михайлов не коментира казуса "Черно море"

16:55
Борислав Михайлов не коментира казуса "Черно море"

Президентът на БФС Борислав Михайлов отказа да коментира в детейли казуса с Черно море, в който бяха освободени шестима футболисти преди последния кръг на миналия сезон срещу тима на Лудогорец. От Черно море тогава обявиха, че играчите са се провалили на детектор на лъжата за манипулиране на резултата от мача с ЦСКА София по-рано.

"Тази тема не се решава от БФС, а от компетентните органи", каза Борислав Михайлов. Той обяви категорично, че форматът на Първа лига е интересен и харесван от всички. Михайлов благодари за подкрепата от Министерството на спорта и Българския спортен тотализатор, като сподели, че се мисли за бъдещето и развитието на футболните ни таланти. 

Преди днешния жребий за новия сезон в Първа и Втора лига бе представена топката "Адидас", с която ще се играят мачове и която всеки отбор ще получи. За отборите ни от елита те ще бъдат 60 за всеки клуб, а за тимовете от Втора лига - 20. Третодивизионните отбори ще получат 10 топки. 

"Искам да благодаря на министър Кралев и Дамян Дамянов за подкрепата. Много е важно всички отбори да са на равни начала с топките. Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони. Играе се на осветление, повечето стадиони във Втора лига имат добри терени. Разговаряли сме да разширим тази програма за развитие на детско-юношеския футбол. Мисли се за бъдещето. Това са бъдещите футболисти. Последните три първенства бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват - медии и телевизии. Излъчват се всички мачове и нека пожелаем лек жребий на всички отбори и успех в следващото първенство", каза Михайлов.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация