Официално: Милан започва нова ера с Малдини и Бобан

19:15
Официално: Милан започва нова ера с Малдини и Бобан

Милан потвърди официално назначенията на Паоло Малдини и Звонимир Бобан. Легендарният бранител ще заеме поста технически директор, докато бившият хърватски национал ще влезе в ролята на директор по футболните въпроси. Очаква се съвсем скоро на треньорския пост да бъде назначен Марко Джанпаоло от Сампдория, с което италианския гранд ще сложи началото на нов етап от своето развитие.

Малдини ще замени в директорското кресло бразилеца Леонардо, който си тръгна след само една година на поста. Бобан пък бе част от екипа на президента на ФИФА Джани Инфантино, заемайки поста заместник генерален секретар. Паоло Малдини е една от най-значимите фигури в историята на Милан с над 600 мача, докато Звонимир Бобан игра за „росонерите” от 1992 до 2001 г.

„Паоло е живо въплъщение на качествата и ценностите, които са в основата на нашия клуб. С него ще можем да изградим модерен клуб, създаден от професионалисти от най-високо качество. Паоло е неразделна част от Милан и знае пътя към успеха. Той ще бъде важна отправна точка за всички”, заяви по повод назначението изпълнителният директор на Милан Иван Газидис.

„Когато Паоло ми се обади, аз скочих в колата си и веднага тръгнах към дома му посред нощ. След това разговарях с Иван и всичко беше ясно. И ето ме: в моя град, в моя клуб, който обичам и ми е дал толкова много. Надявам се да успея да се отплатя за доверието. Благодаря на президента на ФИФА Джани Инфантино, който макар, че е интерист, ме разбра”, каза Бобан, цитиран от сайта на миланския гранд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация