Официално: Тоти напусна Рома

19:20
Официално: Тоти напусна Рома

Легендата на Рома Франческо Тоти, който игра за тима от столицата в продължение на 24 години преди да спре с футбола през 2017, обяви в понеделник, че напуска поста директор в клуба. 

„В 12:41 часа на 17 юни 2019, аз изпратих имейл, който никога не съм си представял, че ще изпратя: Подавам своята оставка“, заяви Тоти. 

„Никога не съм си мислел, че този момент ще настъпи“.

42-годишният световен шампион с Италия обясни, че мотивите зад оттеглянето му се крият в невъзможността да участва в ключови решения за клуба – нещо, за което той обвини американския собственик на „вълците“ Джеймс Палота. 

„Аз бях в тежест за клуба, казаха ми, че съм твърде обременителен както като играч, така и като лидер“, сподели още емоционалният Тоти. 

„Сега аз напускам и ме боли“.

Тоти, който прекара цялата си професионална футболна кариера в Рома, добави: „Имаше много неща, които ме караха да се замислям – те никога не ми позволиха да участвам във важните решения, касаещи клуба. Те ме търсеха, само когато изпитваха затруднения. За две години взех участие в около 10 срещи на ръководството“. 

Бившият капитан на „вълците“, който изигра 58 мача за националния отбор на Италия, настоя, че това е по-скоро „довиждане, а не прощаване“, без да дава допълнителни подробности.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация