Гари Уудланд спечели 119-то издание на Ю Ес Оупън

14:22
Гари Уудланд спечели 119-то издание на Ю Ес Оупън

Американецът Гари Уудланд спечели първа мейджър титла в кариерата си, след като триумфира на Откритото първенство на САЩ в Пебъл Бийч. 35-годишният Уудланд завърши надпреварата с 13 удара под пара, оставяйки зад себе си шампиона от последните две години Брукс Кепка, който завърши на 10 удара под пара.

Уудланд имаше един удар преднина пред шампиона от 2013-та година Джъстин Роуз преди последния ден на турнира, но британецът не се справи вчера и записа три удара над пара, за да завърши на трета позиция. Уудланд от своя страна записа -2 в заключителния ден и не остави шансове на конкуренцията, въпреки силното представяне на Кепка, който записа -3. “Горд съм от себе си, че успях да запазя концентрация и да се контролирам, без да се притеснявам какво прави Кепка”, сподели Уудланд след края на турнира.

“Аз играх силно, но нямаше какво повече да сторя”, коментира Кепка, който преди месец триумфира на Пи Джи Ей Чемпиъншип. “Гари игра страхотно и през четирите дена. Той заслужава тази победа, защото работи здраво и аз се радвам за него”, допълни световният номер 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация