Пърт бе избран за домакин на финала за Фед Къп

15:40
Пърт бе избран за домакин на финала за Фед Къп

Пърт бе определен за домакин на финала за Фед Къп между Австралия и Франция по-късно тази година. Това ще бъде и първият финал в Австралия от четири десетилетия насам. Сблъсъкът в отборната надпревара при жените на 9-10 ноември ще се проведе на твърдите кортове в града на западното крайбрежие в зала „RAC Arena“, обявиха от Тенис Австралия.

Наскоро спечелилата Ролан Гарос Ашли Барти се очаква да изведе седемкратните шампиони от Австралия в техния първи финал на домашна почва от 1978 насам. За последно „озитата“ спечелиха надпреварата през 1974 година. „Вълнуващо е да обявим тази новина, особено след като седмица по-рано Аш Барти триумфира на Ролан Гарос“, заяви в свое изявление капитанът на Австралия за Фед Къп Алиша Молик.

„Женският тенис е невероятно силна позиция в Австралия в момента и съм изключително горда от всеки член на тима, който бе част от това двугодишно преживяване до финала“, добави тя. Австралия достигна своя първи финал в последните 26 години, след като отстрани Беларус през април, докато в другия полуфинал Франция се справи с Румъния.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация