Люнгберг ще е помощник треньор в Арсенал

20:23
Люнгберг ще е помощник треньор в Арсенал

Отборът на Арсенал потвърди назначаването на бившето крило Фреди Люнгберг на поста помощник треньор на първия тим. Шведът ще се оттегли от длъжността си в състава до 23 г., за да стане новият асистент на мениджъра Унай Емери. Той и Стив Боулд ще разменят своите роли, като Боулд ще застане начело на „артилеристите“ до 23 години.

„Изключително развълнуван съм от възможността да продължа работата си с млади играчи, този път в първия отбор, и да помогна на Унай и останалата част от треньорския щаб в това да изведат Арсенал до много трофеи. Очаквам с нетърпение да започна работа в тази нова структура и да предам своя опит и познания за това, което се изисква за успех на това равнище. От ръководството на „топчиите“ също потвърдиха треньорските рокади.

„Удовлетворени сме от влиянието на Фреди върху нашите млади играчи и интегрирането им в първия тим – той напълно заслужава това повишение. Освен своите треньорски задължения, Фреди ще бъде сериозно фокусиран върху младите играчи, които навлизат в първия отбор“.

Като част от своите нови отговорности, Боулд ще работи близко с мениджъра на академията Пер Мертезакер, докато треньорът на вратарите Сал Бибо ще има допълнителна работа с младите кадри на вратарския пост. Промените, които ще влезнат в сила от 1 юли, са част от „преходен отбор“, с който Арсенал се надява успешно да доведе млади играчи в първия отбор от младежките формации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация