Станаха ясни евентуалните съперници на Лудогорец, ЦСКА и Левски в евротурнирите

10:28
Станаха ясни евентуалните съперници на Лудогорец, ЦСКА и Левски в евротурнирите

Европейската футболна централа обяви разбивките за жребия за първия предварителен кръг на Шампионската лига, в който ще участва и българския шампион Лудогорец.

Тимът от Разград, който попадна в група 1, е поставен и може да се падне срещу отборите на Судува (Литва), Клуж (Румъния), Ференцварош (Унгария), Ньоме Калжу (Естония) и Аарарат-Армения (Армения). 

Мачовете  ще се играят на 9/10 юли, а реваншите седмица по-късно - 16/17 юли.

ЦСКА София е поставен в Група 2 за жребия на първия квалификационен кръг на Лига Европа. От Европейската футболна централа разделиха участниците на девет групи. Възможните съперници за "червените" изглеждат напълно преодолими. Те са Флора (Естония), Торпедо Кутаиси (Грузия), победителят от двойката Сант Жулия (Андора) - Европа (Гибралтар), Титоград (Черна гора) и Гзира Юнайтед (Малта).

Отборът на Левски пък е поставен в Група 5 за жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа. Евентуалните съперници изглеждат на пръв поглед преодолими, като единствено името на словашкият Ружомберок стряска повече. Останалите варианти са Хибърниънс (Малта), Академия Пандев (Македония), Сперанта (Молдова) и Зета (Черна гора). 

Жребият е утре от 16:30 в централата на УЕФА в Нион. Първите мачове ще се играят на 11 юли, а реваншите седмица по-късно на 18-и.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация