Сари: Ювентус е върхът в кариерата ми

15:47
Сари: Ювентус е върхът в кариерата ми

Новият наставник на Ювентус Маурицио Сари определи назначаването си начело на торинци като “връхната точка в една дълга кариера”. 60-годишният специалист днес бе официално представен пред медиите в Италия, след като в началото на седмица подписа своя договор с “бианконерите”.

“Юве е най-добрият италиански отбор в момента и ми дадоха шанс да се завърна в Италия. Това е връхната точка в една дълга кариера. Това бе едно дълго пътешествие, преминато с малки крачки. Радвам се, че заставам начело на най-важния италиански клуб и правя още една стъпка нагоре след Челси”, коментира Сари на днешната си пресконференция.

“Да бъда във Висшата лига бе страхотно, но исках да се върна в Италия по семейни причини. Предпочитах първо да бъда в чужбина, преди да премина в друг италиански отбор. В Англия видях колко невероятни са техните стадиони, футболната атмосфера в Италия трябва да се промени чрез инфраструктурата. В Челси бях треньор на много силни играчи, но да водя Кристиано Роналдо е още една стъпка напред. Искам да му помогна да разбие още няколко рекорда. Когато имаш футболисти с качествата на Кристиано и Пауло Дибала, те могат да изпълняват всяка роля. Може да се промени единствено интерпретацията на ролята”, допълни новият треньор на Юве.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация