Фернандо Торес сложи край на кариерата си

17:53
Фернандо Торес сложи край на кариерата си

Един от големите испански футболисти на 21 век Фернандо Торес сложи край на кариерата си. Нападателят обяви това чрез социалните мрежи. Последният му отбор е японският Саган Тосу, където игра през изминалия сезон.

„Имам да ви съобщя нещо много важно. След 18 вълнуващи години, дойде времето да прекратя своята футболна кариера. Следващата неделя, 23-ти юни, в 10,00 часа японско време, ще дам пресконференция в Токио, на която ще обясня всички детайли. Ще се видим там”, написа Фернандо Торес.

35-годишният Торес е юноша на Атлетико Мадрид, който си остава клубът на сърцето му. Той направи успешна кариера, която включва още Ливърпул, Челси, Милан, завръщане в Атлетико и Саган Тосу.

На клубно и национално ниво Торес спечели всичко – Шампионска лига с Челси и Лига Европа отново със „сините” и Атлетико, Европейското на два пъти и Световното първенство с Испания. В съзнанието на всички испанци ще остане голът му във финала на Евро 2008 срещу Германия, откъдето започнаха големите успехи на „златното поколение” с Шави, Иниеста, Давид Вия, Икер Касияс, Серхио Рамос и др.

Единственото отличие, което липсва на Торес в богатата му визитка е титла от местен шампионат. Той не успя да стане шампион нито в Англия, нито в Испания, Италия или Япония.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация