Барса и Арсенал в спор за трофея „Жоан Гампер“

17:56
Барса и Арсенал в спор за трофея „Жоан Гампер“

Отборът на Барселона ще приеме Арсенал на „Камп Ноу“ в предсезонна контрола на 4 август. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в спор за трофея „Жоан Гампер“ – мач, който се провежда ежегодно в чест на бившия играч и президент на каталунците.

„Блаугранас“ спечелиха предишните си три двубоя срещу „артилеристите“ – последният от които бе осминафинален мач-реванш от Шампионската лига с 3:1 на „Камп Ноу“. Пътуването до Барселона вероятно ще бъде последната проверка на Арсенал преди старта на новия сезон във Висшата лига, който започва на 9 август с двубоя Ливърпул-Норич. „Топчиите“, от своя страна, откриват кампанията си с гостуване на Нюкасъл на 11 август.

Възпитаниците на Унай Емери ще прекарат по-голямата част от предсезонната си подготовка в САЩ, като ще се изправят в първия си двубой на американска територия срещу Колорадо Рапидс в Денвър на 16 юли. Впоследствие тимът ще участва и на Интернешенъл Чемпиънс Къп, където ще играят срещу Байерн Мюнхен, Фиорентина и Реал Мадрид в Щатите. Те са домакини и на Емирейтс Къп, където ще играят с Лион, а после ще пътуват до Анже във Франция преди сблъсъка с Барселона

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация