Бразилия разгроми Перу и спечели група „А” на Копа Америка (видео)

10:14
Бразилия разгроми Перу и спечели група „А” на Копа Америка (видео)

Бразилия разгроми Перу с 5:0 в последен мач от група „А” на Копа Америка.

Домакините на турнира решиха всичко още през първата част, когато Каземиро, Роберто Фирмино и Евертон се разписаха. До края на мача това направиха още Дани Алес и Уилиан, а Габриел Жезус пропусна дузпа в добавеното време.

По този начин възпитаниците на Тите печелят своята група със 7 точки и се класират за 1/4-финалите на надпреварата.

Бразилия поведе след гол с глава на Каземиро. Той засече центриране от ъглов удар и след разбъркване в наказателното поле беше най-съобразителен, за да довкара. Вторият гол беше още по-куриозен. Вратарят на Перу изрита топката, но тя се отби в застаналия близо Фирмнио и прехвърли стража на „инките”. След което се удари в гредата и се върна в нападателя на Ливърпул. Той само замахна, за да излъже вратаря и вкара на празна врата.

В 32-та минута Евертон вкара хубав индивидуален гол. Той залъга защитник, отвори си коридор да стреля и го направи в близкия ъгъл – 3:0. В началото на втората част Дани Алвес завърши хубава комбинация с Фирмино, а в 90-та минута влезлият като резерва Уилиан отбеляза с марково изпълнение в далечния ъгъл.

В другия двубой от групата Венецуела надигра с 3:1 Боливия и се класира на второ място с 5 точки. Перу остана трети с 4, а Боливия няма спечелена точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация