Позорно отпадане на Камерун от Световното във Франция

14:09
Позорно отпадане на Камерун от Световното във Франция

Отборът на Камерун приключи участието си на световното първенство за жени във Франция, след като отстъпи с 0:3 от Англия в 1/8-финалите. За този мач обаче продължава да се говори, след като африканският отбор предизвика нечуван скандал на терена, както и след това, обвинявайки ФИФА в расизъм и други грехове.

Хронология на скандала

В началото на срещата камерунката Аугустин Еджанге наплюва съперничка, но действията й остават безнаказани.
В края на първата част англичанките отбелязват втори гол, който е зачетен едва след консултация с ВАР. Африканките са бесни, те смятат, че попадението е от засада и нищо не може да ги убеди в противното, дори  повторението на голям екран.. Няколко минути те отказват да подновят играта. При прибирането си в тунела камерунките правят скандал, като обвиняват ФИФА и ВАР в расизъм. Няколко футболистки отказват да играят през втората част, но след намесата на официални лица все пак се завръщат. През втората част гол на Камерун е отменен заради засада.  Авторката на гола се разплаква, а съотборничките й отново реагират бурно на решението. Съдийката на двубоя е бутната в гръб. В крайна сметка Англия продължава напред, а в четвъртфиналите ще се изправи срещу Норвегия.

Реакцията срещу камерунките на Острова беше много остра.

“Те са позор за спорта”, написа известният журналист и водещ Пиърс Морган.

Селекционерът Фил Невил също беше безмилостен.

“Те не предизвикват никаква симпатия. Цял свят видя поведението им. Има определени стандарти, които са задължителни. Всички знаем правилата на футбола”, коментира бившият играч на Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация